Čaje na podporu otěhotnění: Vše, co vás zajímá

14. 05. 2021, 08:10

Nedaří se vám přijít do jiného stavu? Vyzkoušejte čaje na podporu otěhotnění! Problémy s početím má až čtyřicet procent západní populace, což je skoro každý druhý pár. Přímo neplodných je v Evropě až patnáct procent párů. Odborníci hlavní příčinu vidí ve stále se zvyšujícím věku rodiček. V nejlepší kondici přitom žena je mezi 20. a 22. rokem. V tomto věku si ale děti dnes pořizuje jen málokdo. Naděje na bezproblémové otěhotnění třicátnice je dnes pouhých třicet procent. Na vině ovšem jsou i muži, především jejich sedavé zaměstnání a nezdravý životní styl.

Zázrak jménem početí

Optimální podmínky pro oplodnění nastávají mezi 12. a 16. dnem menstruačního cyklu. K oplození dochází ve vejcovodu, kde na vajíčko "čekají" spermie. Jejich cestu za vajíčkem ale celkově ovlivňuje tolik faktorů, že je vlastně zázrak, když se zadaří. Životnost spermie po ejakulaci je totiž pouhých 48 hodin, vajíčko po svém „vylupnutí“ přežívá dokonce pouhých 17 hodin.

Jak si pomoci k miminku?

Rad, jak si pomoci k miminku, na internetu najdete celou řadu. Základem je zdravý životní styl a minimum stresu. Vhodné je pravidelné užívání kvalitních vitamínových preparátů. Vitamíny, minerály, bylinnými extrakty, antioxidanty a aminokyselinami na podporu plodnosti a hormonální rovnováhy je přímo nabytý například přípravek PinkFertil od renomovaného výrobce KIWU WUKI.

Čaje na podporu otěhotnění

Vyzkoušet můžete i čaje na podporu otěhotnění. Jedná se o speciální směsi bylinek zvyšující plodnost, hormonální regulaci a posilující pánevní dno. Vhodný je například čaj báby Radnické. Uznávaná česká léčitelka jej namíchala z heřmánku, dobromysly, slézu, šípku a celé řady dalších bylinek, které přispívají k prokrvení dělohy a napomáhají následnému uhnízdění embrya.

Čaj Ludmily Mojžíšové

Vaší pozornosti by neměl uniknout ani čaj Ludmily Mojžíšové. Tuto bylinnou směs příznivě působící na sliznici dělohy známá terapeutka doporučuje užívat v kombinaci se speciálním cvičením (12 cviků dle Ludmily Mojžíšové zaměřených na rehabilitaci a léčbu neplodnosti). Ty jsou prý velmi efektivní, sedm z deseti cvičících maminek nakonec otěhotní.

Snažit se musí i muži

Svou troškou do mlýna ale mohou přispět i muži. Produkci spermií podporuje například extrakt z Macy Peruánské. Tato rostlina plná minerálů a vitamínů ale působí i jako afrodiziakum. Spolu s neplodností pomáhá i při impotenci a frigiditě.

Nemyslete na to!

Především se však snažte na to, že chcete přijít do jiného stavu, nemyslet. Hodně problémů s početím je totiž tzv. v hlavě. Proto tento článek ukončím příběhem své kamarádky. Ta se snažila otěhotnět několik dlouhých let, až to nakonec s manželem vzdali. A adoptovali si chlapečka. A po roce si k němu osvojili i holčičku. Poté přítelkyně otěhotněla. A světe, div se, narodila se jí dvojčata. Z někdejší neplodné ženy tak dnes je čtyřnásobná maminka. Tak, hodně štěstí!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).